Aktualności

Innowacje w bezpiecznej żywności

Zaproszenie na spotkanie Autor: fot. materiał opracowany przez Wydział Rozwoju i Zarządzania Regionalną Strategią Innowacji w Departamencie Rozwoju Regionalnego i Funduszy Europejskich

Dołącz do spotkania grupy roboczej ds. inteligentnej specjalizacji Mazowsza – już 22 października!

Samorząd Województwa Mazowieckiego oraz Startup Academy serdecznie zapraszają na trzecie w tym roku spotkanie grup roboczych ds. inteligentnej specjalizacji Mazowsza, które odbędzie się 22 października 2024 roku o godzinie 9:00. Wydarzenie będzie poświęcone tematyce innowacyjnych technologii w produkcji i przetwarzaniu żywności.

Spotkanie skierowane jest zarówno do członków i członkiń grup roboczych, którzy współpracują z Urzędem Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego w Warszawie, jak i do nowych osób, które chcą dołączyć i zaangażować się w rozwój sektora rolno-spożywczego na Mazowszu. To niepowtarzalna okazja do poznania najnowszych trendów, wymiany doświadczeń i nawiązywania współpracy.

Dlaczego warto wziąć udział?

Mazowsze aktywnie wspiera rozwój innowacyjnych rozwiązań w sektorze rolno-spożywczym, a praca grup roboczych ds. inteligentnej specjalizacji stanowi ważny element w realizacji tego celu. Podczas spotkania uczestnicy będą mieli szansę zapoznać się m.in. z technologią wspierającą regenerację gleby przy wykorzystaniu mikroorganizmów z ekstremalnych środowisk, a także podzielić się swoimi doświadczeniami oraz porozmawiać o nowych kierunkach rozwoju dla sektora.

Zapraszamy do aktywnego udziału wszystkie zainteresowane podmioty – zarówno firmy produkcyjne, jak i jednostki naukowe oraz organizacje pozarządowe. Współpraca w ramach grupy roboczej daje możliwość kreowania wspólnych projektów i inicjatyw, które mogą przyczynić się do dalszego rozwoju sektora rolno – spożywczego na Mazowszu.

Agenda wydarzenia:

  • Ekspercka prezentacja: dr hab. Lech Adamczak przedstawi nowe trendy w produkcji i spożyciu żywności,
  • Prelekcja inspiracyjna: Klaudia Dębiec-Andrzejewska, CEO start-upu BHUMI, opowie o produkcji preparatów mikrobiologicznych i współpracy z jednostkami naukowymi,
  • Panel dyskusyjny: w panelu „Zrównoważone rolnictwo i produkcja – szanse i perspektywy” wezmą udział eksperci z różnych dziedzin, w tym dr hab. Lech Adamczak, Klaudia Dębiec-Andrzejewska, Michał Misztal oraz Aleksandra Szwed – Zastępczyni Dyrektora Departamentu Rozwoju Regionalnego i Funduszy Europejskich.
  • Networking: Moderowany networking to doskonała okazja do nawiązywania nowych relacji oraz wymiany wiedzy.

Szczegóły wydarzenia:

  • Data: 22 października 2024 roku
  • Godzina: 9:00
  • Miejsce: ulica Chmielna 89, piętro 7, Warszawa
  • Rejestracja

UWAGA
Informacje opublikowane przed 1 stycznia 2021 r. dostępne są na stronie archiwum.mazovia.pl

Powrót na początek strony