Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Dionizos s.c.

Piernik leżący na kłosach żyta

Firma Dionizos oferuje Piernik Rembik, pieczony według oryginalnej receptury radomskiego cukiernika, Wojciecha Rembikowskiego. Radomskie pierniki znane były w całym Królestwie Polskim. Piernik wypiekany jest w małej piekarni, usytuowanej w ponad 120 letnim budynku, pozostałości po dawnych Browarach Saskich. Produkcja jest niewielka - 40 ciast tygodniowo - a surowce do wypieku pochodzą od lokalnych dostawców.

Dionizos s.c. Joanna Kołsut, Maciej Kołsut, Tomasz Kołsut

Ul. Limanowskiego 71

26-600 Radom

https://www.facebook.com/pg/Piernikarnia-Pana-Kota-352850218808284/about/


UWAGA
Informacje opublikowane przed 1 stycznia 2021 r. dostępne są na stronie archiwum.mazovia.pl

Powrót na początek strony