Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Agnieszka Piętka - sery zagrodowe

Sery zagrodowe to rodzinne gospodarstwo rolne, które prowadzi produkcję mleka.  Krowy wypasają się na czystych łąkach, gdzie zioła i polne rośliny tworzą barwną mozaikę.  Trzy lata temu po kilku eksperymentach, otrzymaliśmy pyszny ser w procesie dojrzewania, pozwoliło nam to na opracowanie własnych receptur w produkcji serów podpuszczkowych.

 

Sery są cennym źródłem wielu składników, ale przede wszystkim białka o wysokiej wartości biologicznej, łatwo przyswajalnego wapnia i witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Dobrą jakość naszych produktów może potwierdzić nasze członkostwo w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Stawiamy na zdrowie. Oferujemy sery świeże, dojrzewające, twarogowe, masło i napoje mleczne.

Kontakt:

Kolonia Pogorzel 6

08-445 Osieck

Tel. kom. +48 502 769 814

e-mail: agnieszka-pietka1977@wp.pl


UWAGA
Informacje opublikowane przed 1 stycznia 2021 r. dostępne są na stronie archiwum.mazovia.pl

Powrót na początek strony