Aktualności - rolnictwo
Mazowsze na Festiwalu Smaków Regionalnych

Ponad 15 tys. uczestników odwiedziło pierwszą edycję Festiwalu Smaków Regionalnych, zorganizowanych w ramach Międzynarodowych Targów Gdańskich. Swoje wyroby prezentowali również producenci tradycyjnej i regionalnej żywności z Mazowsza.
Cieszący się ogromnym zainteresowaniem festiwal okazał się prawdziwym świętem dla pasjonatów kuchni dobrej jakości, wolnej od chemii i sztucznych dodatków. Odwiedzający mogli poznać smak tradycyjnej, regionalnej i zdrowej żywności, której również na Mazowszu nie brakuje.
W wydarzeniu wzięli udział wystawcy z 6 województw: mazowieckiego, łódzkiego, pomorskiego, warmińsko-mazurskiego, wielkopolskiego, zachodniopomorskiego.
Na stoisku promującym województwo mazowieckie można było nie tylko mogli skosztować, ale także zakupić: tradycyjne nalewki, konfitury bez cukru, naturalne soki, olej rzepakowy, wyroby i przetwory mięsne, rzemieślnicze miody pitne bez dodatku barwników, aromatów i konserwantów, oraz inne produkty pszczele.
Więcej na stronie internetowej Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.