Informacje, ogłoszenia i przedsięwzięcia
Systemy jakości – nabór wniosków
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa informuje, że rusza nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1 „Wsparcie na przystępowania do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
Unijne systemy jakości:
- gwarantowane tradycyjne specjalności,
- chronione nazwy pochodzenia,
- chronione oznaczenia geograficzne,
- rolnictwo ekologiczne,
- ochrona nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich.
Krajowe systemy jakości:
- Integrowana Produkcja Roślin (IP),
- „Jakość Tradycyjna”,
- „Quality Meat Program”,
- „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”,
- „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”,
- „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”.
Wnioski można składać od 29 listopada do 30 grudnia 2021 r. Wnioski o przyznanie pomocy należy złożyć do dyrektora oddziału terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.
Więcej informacji na temat zasad i kryteriów przyznawania pomocy